Pui cu portocale si masline
Ingrediente:
- 2 piept de pui dezosati si fara piele
- 1 lingura de ulei de masline
- Sare si piper macinat
- Măsline verzi mari, fără sâmburi
Pentru marinata:
- 1 pahar de suc de portocale
- 1 lingura de ulei de masline
- usturoi tocat
- Cimbru proaspăt
- ½ lingurita sare kosher
- ½ linguriță de semințe de fenicul măcinate
- ¼ lingurita piper negru macinat
Indicatii:
Amestecați ingredientele pentru marinată într-un castron, rezervați jumătate din sos și adăugați puiul la marinada rămasă. Se acopera si se lasa la frigider 1 ora. Tapetați puiul marinat cu FastFryera preîncălzit și gătiți timp de 20 de minute. În timp ce puiul se gătește, lăsați marinada și măslinele la fiert într-o cratiță. După fierbere, mai fierbeți încă 5 minute la foc mic. Se toarnă sosul peste puiul prăjit și se servește.
Timp de preparare: 15 min
Temperatura: 200 grade C
Timp de gatire: 20 min
De servit: 4 portii
septembrie 28, 2023
by Constandache Alexandra
POSTEAZA COMENTARIU